Sådan plejer du dine fødder

Skyl, tør og smør dine fødder hver dag, og du er kommet langt. Følger du tilmed resten af de følgene ti råd, har du gjort dine fødder en stor tjeneste.

Rådene kommer fra de statsautoriserede fodterapeuter, der har behandlet danskernes fødder i mere end 80 år.

1. Skyl fødderne dagligt

Lunken vand er bedst, og det er tilstrækkeligt at skylle dem i brusebadet. Hvis du bruger sæbe, skal du være opmærksom på, at sæbe udtørrer huden.

2. Tør fødderne grundigt

Fødder skal tørres grundigt, når de har været våde, især mellem tæerne. På den måde kan du forebygge hudsvamp, der trives i varme, fugtige og mørke omgivelser.

3. Klip neglene lige over

Negle skal altid klippes lige over. Klipper du dem ned i siden, risikerer du at få nedgroede negle, som kan danne betændelse. Sker det, er det ofte nødvendigt at søge hjælp hos os, for at få bugt med problemet.

4. Brug fodcreme

Smør fødderne ind i creme dagligt. Cremen holder huden smidig og forebygger hård hud og revner. Undgå at komme creme mellem tæerne.

5. Hård hud og ligtorne skal fjernes

Hård hud og ligtorne kan være tegn på, at dine fødder belastes forkert. Du kan få hjælp til at fjerne hård hud og ligtorne hos os, samt få hjælp til forebyggelse.

6. Motionér fødderne

Dine fødder har rigtig godt af at bevæge sig hver dag. Det styrker fodens muskler og bevægelighed. Du kan fx krumme og sprede dine bare tæer og vippe fødderne op og ned.

7. Åndbare strømper

Sørg for, at strømperne ikke strammer, og brug så vidt muligt strømper, der er svedtransporterende. Vi anbefaler at bruge strømper fremstillet af bambusfibre.

8. Tjek dine sko

Du kan tjekke, om dine sko passer til dine fødder ved at tage sålen ud og stille dig oven på den. Stikker dine fødder ud over sålen, går du i for små sko. Det kan påvirke dine fødder og ændre din naturlige fodform.

9. Overvej indlæg  

Hvis dine fødder har fejlstillinger, kan du gå på en uhensigtsmæssig måde, hvilket kan give dig smerter helt op i ryggen. Du kan derfor have glæde af et indlæg, der kompenserer for fejlstillingerne og giver dig en bedre gang.

10. Sko efter gøremål

Din fødder har det faktisk bedst i sko, der passer til det, du er i gang med. Derfor skal du vælge forskelligt fodtøj, alt efter om du skal på arbejde, til fest, dyrke sport eller slappe af.