Hvad er en fodterapeut

Statsautoriserede fodterapeuter er uddannede og professionelle behandlere af fødder, og Danmarks eneste autoriserede behandlere af fodproblemer i forbindelse med diabetes, gigt, nedgroede negle og arvæv.

Vi behandler og forebygger blandt andet følgende problemer:

Smerter i ryg, knæ eller hofte 
Har du smerter i ryg, knæ eller hofte, kan det meget vel stamme fra dine fødder. Hvis dine fødder ikke fungerer anatomisk korrekt, absorberer de ikke stød, og det kan forplante sig til andre dele af kroppen. Det kommer især til udtryk, hvis du dyrker en sportsgren, som belaster dine fødder. Dette kan evt. afhjælpes med et indlæg, som kan kompensere for ubalancen og dermed afhjælpe eller forebygge smerter fx ryg, knæ- eller hofte.

Ømme fødder og tæer
Oplever du smerter eller ubehag på fødderne eller i neglene, kan det skyldes hård hud, nedgroede negle, ligtorne og lignende. Vi behandler og fjerner stort set alle slags fodproblemer.

Diabetes 
Lider du af diabetes er det vigtigt, at du er opmærksom på dine fødder. Diabetes kan nemlig påvirke fødderne, så der blandt andet lettere opstår sår, koldbrand og neuropati (følelsesløshed). Derfor bør du straks kontakte os, hvis du har mistanke om, at dine fødder har udviklet et problem. Desuden anbefaler vi, at du som diabetiker får undersøgt dine fødder regelmæssigt for at sikre dine fødders sundhed.

Leddegigt
Lider du af leddegigt, kan du risikere at dine fødder forandrer sig, fordi de påvirkes af sygdommen. Forandringen kan betyde, at dine fødder kommer ud af balance og blandt andet slider huden uhensigtsmæssige steder, hvilket kan give dig smerter. Vi kan aflaste gigtramte fødder ved hjælp af aflastninger eller indlæg, så smerterne lindres og problemerne holdes nede.