Indlægssåler

Indlæg

Sport og motion er fascinerende, men desværre bringer sporten også mange skader og lidelser med sig fra ben og ryg.  Det er ofte ”fejl” i bygningen af fødder eller underben, der medfører gener som overbelastning af muskler sener og led. Mange af disse problemer kan du forebygge og ændre på, ved hjælp af indlæg samt en god vejledning omkring udstrækning af muskler og sener.

Ondt i bevægeapparatet
Er du en af de mange, der oplever smerter i knæene når du går eller løber, kan det være et tegn på, at du måske har en fejlstilling i dine fødder. Ofte kan smerter i knæ, hofte, lænd eller ryg nemlig stamme fra en fejlstilling i fødderne. Fejl af denne type kan oftest afhjælpes med et indlæg. Det kan være et sandardindlæg, eller et specialfremstillet indlæg. Er du platfodet, har en høj vrist eller en nedsunken forfod vil et indlæg højst sandsynligt kunne hjælpe dig.

Indlæg kan fremstilles på mange måder og med mange formål.
Inden du får fremstillet et indlæg, er det meget vigtigt, at vi har de rigtige informationer om, hvilke lidelser, sygdomme og gener som du måtte have. Kombineret med en grundig undersøgelse af dine fødder, er der basis for at kunne fremstille et par gode funktionelle indlæg til dig.

Pas på med sår
Har du sår der ikke vil hele af sig selv, er det vigtigt at få aflastet foden korrekt så såret kan hele. Indlægget skal også efter helingen fortsætte med at aflaste foden, så der forebygges at nye sår opstår. Det kan medføre, at indlægget skal bygges om eller udbygges i takt med at såret heler op.

Passer dit fodtøj?
Hvis du skal have et indlæg, er det vigtigt, at der er plads til dette i skoene. Du skal være opmærksom på, at dit indlæg måske ikke passer til alle dine sko, så det kan være, at det er nødvendigt med flere indlæg eller en anden type sko. Det kan vi hjælpe dig med at finde ud af. Husk altid at det er skoene, der skal passe til dine fødder og ikke omvendt – også selvom du ikke har brug for indlæg.